Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»


PROMOCJA TURYSTYCZNA

Pomorska ROT włącza się w obchody Światowego Dnia Turystyki Kulinarnej


18 kwietnia w kilkudziesięciu krajach obchodzi się Światowy Dzień Turystyki Kulinarnej (World Food Travel Day). W tym roku celebrować go będzie również Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, która przygotowała ciekawe inicjatywy związane z kuchnią regionu. Będzie je promować przy pomocy hasztagów: #WorldFoodTravelDay,  #WorldFoodTravelDayPoland, #pomorskieprestige, #pomorskietravel. 


Najważniejszym punktem obchodów tego dnia w woj. pomorskim ma być wspólne gotowanie z Marcinem Popielarzem, szefem kuchni restauracji Biały Królik z Gdyni. Na filmie, który zadebiutuje 18 kwietnia br. w social mediach World Travel Association i na Facebooku pomorskie-prestige.eu kucharz przygotuje dania na bazie lokalnych produktów: zupę rakową i deser rabarbarowy. Aby promować kulinarne dziedzictwo regionu PROT stworzył też koszyk z lokalnymi specjałami, który będzie można kupić na stronie sklepu PROT lub wygrać w konkursie.

Organizacja zachęca również miłośników kulinariów: dziennikarzy, blogerów kulinarnych i, reprezentantów szeroko rozumianej branży gastronomicznej do włączenia się w promocję kuchni polskiej i lokalnych smaków oraz produktów. MO, foto J. Ogórek/Biały Królik

2021-04-14 09:16:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter