PROMOCJA TURYSTYCZNA
Pomorska ROT włącza się w obchody Światowego Dnia Turystyki Kulinarnej
18 kwietnia w kilkudziesięciu krajach obchodzi się Światowy Dzień Turystyki Kulinarnej (World Food Travel Day). W tym roku celebrować go będzie również Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, która przygotowała ciekawe inicjatywy związane z kuchnią regionu. Będzie je promować przy pomocy hasztagów: #WorldFoodTravelDay, #WorldFoodTravelDayPoland, #pomorskieprestige, #pomorskietravel.
Najważniejszym punktem obchodów tego dnia w woj. pomorskim ma być wspólne gotowanie z Marcinem Popielarzem, szefem kuchni restauracji Biały Królik z Gdyni. Na filmie, który zadebiutuje 18 kwietnia br. w social mediach World Travel Association i na Facebooku pomorskie-prestige.eu kucharz przygotuje dania na bazie lokalnych produktów: zupę rakową i deser rabarbarowy. Aby promować kulinarne dziedzictwo regionu PROT stworzył też koszyk z lokalnymi specjałami, który będzie można kupić na stronie sklepu PROT lub wygrać w konkursie.
Organizacja zachęca również miłośników kulinariów: dziennikarzy, blogerów kulinarnych i, reprezentantów szeroko rozumianej branży gastronomicznej do włączenia się w promocję kuchni polskiej i lokalnych smaków oraz produktów. MO, foto J. Ogórek/Biały Królik
2021-04-14 09:16:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»