Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»


TURYSTYKA KRAJOWA
Do Poznania na pyry
 

W Poznaniu powstaje nowy szlak kulinarny - Poznański Szlak Kulinarny - który będą wyznaczać najbardziej lubiane i rozpoznawalne wielkopolskie specjały. Pomysłodawcą szlaku jest Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna, która opracowała trasę wspólnie z poznańskimi restauracjami i atrakcjami turystycznymi.

Szlak kulinarny będą tworzyć miejsca, które nawiązują do lokalnych produktów lub przepisów. Ma być przewodnikiem dla mieszkańców i turystów, chcących dotrzeć do autentycznych, unikalnych smaków Poznania. W pilotażowej edycji szlaku tematem wiodącym jest pyra, czyli ziemniak. PLOT zaprasza turystów do odwiedzenia lokali, które potraktowały to warzywo nie tylko jako dodatek do dań, i które serwują go zarówno w ramach kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej. Lista podmiotów biorących udział w projekcie i zaproponowanych dań z pyrą w roli głównej obejmuje 14 lokali, w tym Muzeum Pyry. W kolejnych miesiącach PLOT ujawni kolejnych bohaterów kulinarnego szlaku. MO, foto Jakub Pindych

2022-06-22 17:06:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter