Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»



WYDARZENIE
Uczelnia Vistula zaprasza na konferencję na temat turystyki kulinarnej

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie zaprasza na szóstą edycję konferencji branżowo-naukowej dotyczącej turystyki kulinarnej. W tym roku wydarzenie upłynie pod hasłem „Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju”. Celem konferencji będzie dyskusja na temat perspektyw rozwoju turystyki kulinarnej, zwłaszcza w kontekście konieczności kreowania zrównoważonego rozwoju regionalnego. W roli prelegentów wystąpią m.in. Elżbieta Tomczyk-Miczka, pilot, właścicielka biura podróży, dziennikarka turystyczna i kulinarna; Hubert Gonera - propagator turystyki kulinarnej, twórca szlaków i projektów kulinarnych; Magdalena Tomaszewska-Bolałek - ekspertka kulinarna, wykładowczyni kultury kulinarnej, propagatorka polskiej kuchni zagranicą; Małgorzata Buttitta - ekspertka w dziedzinie antropologii jedzenia i historii i tradycji kulinarnych, jurorka w konkursach kulinarnych oraz Bogdan Gałązka - szef kuchni i restaurator.

Spotkanie skierowane jest do środowiska naukowego, branży turystycznej oraz uczniów studentów i nauczycieli. Konferencja odbędzie się online. Udział w niej jest bezpłatny.  Obowiązuje rejestracja. Więcej o wydarzeniu na stronie uczelni. MO

2023-05-10 16:27:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter