WYDARZENIE
Uczelnia Vistula zaprasza na konferencję na temat turystyki kulinarnej
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie zaprasza na szóstą edycję konferencji branżowo-naukowej dotyczącej turystyki kulinarnej. W tym roku wydarzenie upłynie pod hasłem „Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju”. Celem konferencji będzie dyskusja na temat perspektyw rozwoju turystyki kulinarnej, zwłaszcza w kontekście konieczności kreowania zrównoważonego rozwoju regionalnego. W roli prelegentów wystąpią m.in. Elżbieta Tomczyk-Miczka, pilot, właścicielka biura podróży, dziennikarka turystyczna i kulinarna; Hubert Gonera - propagator turystyki kulinarnej, twórca szlaków i projektów kulinarnych; Magdalena Tomaszewska-Bolałek - ekspertka kulinarna, wykładowczyni kultury kulinarnej, propagatorka polskiej kuchni zagranicą; Małgorzata Buttitta - ekspertka w dziedzinie antropologii jedzenia i historii i tradycji kulinarnych, jurorka w konkursach kulinarnych oraz Bogdan Gałązka - szef kuchni i restaurator.
Spotkanie skierowane jest do środowiska naukowego, branży turystycznej oraz uczniów studentów i nauczycieli. Konferencja odbędzie się online. Udział w niej jest bezpłatny. Obowiązuje rejestracja. Więcej o wydarzeniu na stronie uczelni. MO
2023-05-10 16:27:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»