WYDARZENIA
Członkowie WOT w prestiżowym przewodniku
Tegoroczna gala premiery VI edycji Żółtego
Przewodnika Gault & Millau odbyła się
w warszawskim centrum Expo XXI. W katalogu znalazły się wyłącznie restauracje z najwyższymi ocenami, które otrzymały co najmniej 11 na 20 możliwych punktów. Warszawa króluje w tym zestawieniu – ponad 120 stołecznym restauracjom przyznano kucharskie czapki.
Barbara Tutak, prezes Warszawskiej Organizacji Turystycznej cieszy się, że wśród lokali z najwyższymi ocenami ekspertów kulinarnych znaleźli się członkowie WOT. Mowa o restauracjach Belvedere, Brasserie Warszawska, Chianti, Kieliszki na Próżnej, Kieliszki na Hożej, Prime Cut oraz Opasły Tom, który wyróżniono również nagrodą dla Flavii Borawskiej – otrzymała ona tytuł „Kobieta Szef 2020”. W pozostałych przyznawanych kategoriach nagrody otrzymali: Rafał Kowalczyk z warszawskiego Starego Domu (Szef Kuchni Tradycyjnej), Rafał Grzegorzek (Młody Talent), Łukasz Budzik z sopockiej Menniczy Fusion (Szef Jutra). Szefem Roku został natomiast Dariusz Barański z Restauracji Warszawska zlokalizowanej w hotelu Warszawa. W wydarzeniu wzięło udział ok. 800 osób i wydano 8000 dań. MG
2019-12-10 16:33:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»