MATERIAŁ PARTNERA
Walencja w Warszawie - wyjątkowe wydarzenie dla branży turystycznej i MICE
W dniu 5 czerwca 2024 roku w Warszawie odbędzie się wyjątkowe wydarzenie dla profesjonalistów organizowane przez Biuro Radcy ds. Turystyki Ambasady Hiszpanii (Turespaña) i Autonomiczną Wspólnotę Walencką. Na workshop oraz prezentację regionu połączoną z koktajlem w Restauracji Belvedere przy ulicy Agrykola 1 zaproszono ponad 150 osób z branży turystycznej: biura podróży, touroperatorów, dziennikarzy i bloggerów.
Początek spotkania zaplanowano na godzinę 12:00, kiedy to rozpoczną się warsztaty branżowe umożliwiające uczestnikom z branży turystycznej i MICE spotkanie z kontrahentami z regionu Walencji. Będzie to wyjątkowa okazja do nawiązania kontaktów oraz do rozmowy o zagadnieniach praktycznych, a także poznania oferty.
Część oficjalną zaplanowano na godzinę 14:00 z udziałem Pani Nurii Montes, Dyrektor ds. Innowacji, Przemysłu, Handlu i Turystyki Wspólnoty Walenckiej, Jego Ekscelencji Ambasadora Hiszpanii w Polsce Pana Ramiro Fernándeza Bachiller oraz Radcy Turystyki Ambasady Hiszpanii w Warszawie Claudio Andrade Lucena. Prezentację poprowadzi znany i lubiany Conrado Moreno. Podczas koktajlu uczestnicy będą mieli okazję skosztować wyśmienitych dań przygotowanych przez szefów kuchni z gwiazdkami Michelin oraz zwycięzcę konkursu na najlepsze tapas w Regionie Walencji w roku 2024. Serwowane będą również produkty i wina ze Wspólnoty Walenckiej. Uczestnicy wezmą również udział w loterii wizytówkowej z atrakcyjnymi nagrodami.
Wyśmienite tapasy przygotują następujący szefowie kuchni: Miguel Barrera z restauracji Cal Paradís w Vall d'Alba w Castellón ( 1 gwiazdka Michelin i 2 słońca Repsol), Cristina Figueira z restauracji El Xato w La Nucía w Alicante ( 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol), María José Martínez z restauracji Lienzo w Walencji ( 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol) oraz David Sandín - właściciel restauracji Sant Francesc 52 w Alcoy - Alicante i zwycięzca konkursu na najlepszą tapę we Wspólnocie Walenckiej 2024. Wina dobierze sommelier: Francisco Cano, szef restauracji El Xato w La Nucía w Alicante ( 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol).
2024-06-04 14:20:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»