WYDARZENIE
Austriackie warsztaty gotowania w duchu zero waste
Narodowe Biuro Promocji Austrii zaprosiło dziennikarzy do warszawskiej Hali Koszyki na „Lato po austriacku” - event, który miał ich zachęcić do odwiedzenia Austrii w czasie najbliższych wakacji.
Spotkanie otworzył Robert Groeblacher, head of market Narodowego Biura Promocji Austrii, jednocześnie attaché ds. turystyki Ambasady Austrii, który krótko podsumował sezon zimowy 2022/2023 w Austrii i dokonał prognoz dotyczących przebiegu lata 2023. Groeblacher zwrócił w czasie spotkania uwagę na kwestie związane ze zrównoważonym rozwojem, które są dla Austriaków niezwykle ważne. Zachęcił polskich dziennikarzy do wprowadzania w życie nawyków pozwalających np. zmniejszyć zużycie plastiku, zadbać o zdrowie czy wspierać lokalnych wytwórców. Zaproponował uczestnikom przyłączenie się do wyzwania, jakie podjął wspólnie z pracownikami Narodowego Biura Promocji: realizowania w każdym z kolejnych tygodni, do połowy września, przynajmniej jednej „zrównoważonej aktywności”.
Wybór miejsca eventu - w centrum gastronomicznym stolicy - nie był przypadkowy. Głównym punktem spotkania były bowiem warsztaty kulinarne. W czasie warsztatów uczestnicy mieli okazję przygotować posiłki w duchu „zero waste”. MO, foto MO
2023-05-24 12:09:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»