WYDARZENIA
Przed świętami „Chorwacja pełna smaków”
Chorwacka Wspólnota Turystyczna w Polsce zaprosiła na warsztaty kulinarne, w czasie których można było choć na chwilę przenieść się w marzeniach do słonecznej Chorwacji.
Przewodniczka po chorwackich smakach – Cristina Catese, która na co dzień gotuje dla ambasady włoskiej w Polsce, znana również z Dzień Dobry TVN i magazynów kulinarnych pokazała, jak przyrządzić dwie regionalne potrawy na lunch i na deser. Pierwsza to strucla z nadzieniem serowym – zagorski strukli, druga to samoborska kremówka.
Przez ponad godzinę uczestnicy mieszali, ubijali, kroili i wałkowali aż do momentu, kiedy z prostych składników powstały aromatyczne dania. Tym sposobem ChWT zadbała nie tylko o żołądki uczniów Cristiny, ale też o ich domowników – porcje, jak to w basenie Morza Śródziemnego, wyszły całkiem spore. MG
2021-03-30 14:01:00
powrót
Dołącz do dyskusji na stronie
»