Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»


DESTYNACJE
Katalonia stawia na turystykę kulinarną i enoturystykę

Z 50 restauracjami z gwiazdkami Michelin Katalonia już teraz stanowi atrakcyjny cel podróży dla turystów zainteresowanych turystyką kulinarną. Władze regionu chcą jednak przyciągnąć więcej tego rodzaju odwiedzających, ponieważ turyści kulinarni wydają na miejscu około 3,5 razy więcej niż inni goście. Rozwijanie turystyki kulinarnej jest też dobrym sposobem na dywersyfikację oferty turystycznej, a co za tym idzie – wydłużanie sezonu i lepsze zarządzanie ruchem turystycznym w regionie, np. poprzez przekierowywanie zainteresowania gości na mniej znane destynacje.

Na realizację powyższych celów, które uczynią Katalonię jednym z wiodących (ósmym w Europie) kierunków turystyki kulinarnej i enoturystycznej, Katalońska Izba Turystyczna ma zamiar wydać 12 mln euro. Inwestycje w przemysł spożywczy i winiarski pozwolą przyspieszyć rozwój tych sektorów w ciągu 3 lat, a nie dekady.

Założenia kampanii ukierunkowanej na turystykę kulinarną i enoturystyczną Katalońska Izba Turystyczna zaprezentuje podczas listopadowego World Travel Mart w Londynie. MO 

2022-09-12 08:52:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter